Wanneer moet u in actie komen?

Als u een partner krijgt

samenwonen_trouwen.png

Als u gaat trouwen, geregistreerd partners wordt, of gaat samenwonen, moet u dit aan ons doorgeven. U meldt uw partner aan bij Pensioenfonds Gasunie met het formulier Aanmelden partner.

Gaat u samenwonen? Dan heeft uw partner alléén recht op partnerpensioen als u bij de notaris een samenlevingsovereenkomst heeft laten opstellen. U moet zelf zorgen voor een samenlevingsovereenkomst. Dit gaat via de notaris.

Anw-hiaatpensioen

Als u overlijdt en uw partner heeft op dat moment nog niet de AOW-leeftijd bereikt, dan heeft uw partner mogelijk recht op een wettelijke uitkering van de overheid volgens de Algemene nabestaandenwet (Anw). Aan deze uitkering zijn voorwaarden verbonden. Ook is de hoogte van de Anw-uitkering afhankelijk van het inkomen van uw partner. Het kan zijn dat uw partner niet (of gedeeltelijk) in aanmerking komt voor een Anw-uitkering. In dat geval loopt uw partner de kans er in inkomen op achteruit te gaan. Dit wordt het Anw-hiaat genoemd.

De pensioenregeling van Pensioenfonds Gasunie biedt u de mogelijkheid om u vrijwillig te verzekeren tegen deze financiële terugval met een Anw-hiaatpensioen.

 

reglement.png

Meer informatie

Wilt u meer weten over uw pensioenregeling bij Pensioenfonds Gasunie? Meer informatie vindt u in laag 3.