Hoe bouwt u pensioen op?

Middelloonregeling

middelloon.png

Uw pensioenregeling is een uitkeringsovereenkomst in de vorm van een voorwaardelijke middelloonregeling. Dit betekent dat u jaarlijks pensioen opbouwt over uw all-in salaris dat u van uw werkgever heeft ontvangen.

Het all-in salaris is uw bruto salaris plus de 13e en 14e maand. Ontvangt u ploegentoeslag of wachtdiensttoeslag? Dan kunt u deze toeslagen optellen bij dit bedrag. Ze vormen samen uw pensioengevend salaris. Uw all-in salaris waarover u pensioen opbouwt is maximaal € 112.189 (2021).

Vaste premies

Om de regeling te betalen, dragen u en uw werkgever vaste premies af aan het pensioenfonds. De werkgever betaalt een premie van 24,6%. U betaalt een premie van 6% boven het grensbedrag van € 99.566 (2021).

Opbouw staat niet vast

De opbouw is niet gegarandeerd. Het opbouwpercentage hangt af van wat de werknemer én de werkgever zelf volgens afspraak aan pensioen betalen. Het opbouwpercentage hangt ook af van wat de prijs van het pensioen is. Als de prijs hoger is dan de betaalde premie kan dit zorgen voor een verlaging van het opbouwpercentage. Hierdoor bouwt u naast pensioen ook minder partner- en wezenpensioen op.

Vanaf de eerste dag dat u bij Gasunie of GasTerra werkt, bouwt u pensioen op. U stopt met deze opbouw als u met pensioen gaat, uit dienst gaat bij Gasunie of GasTerra of overlijdt.

 

 

reglement.png

Meer informatie

Wilt u meer weten over uw pensioenregeling bij Pensioenfonds Gasunie? Meer informatie vindt u in laag 3.