Hoe bouwt u pensioen op?

Middelloonregeling

middelloon.png

Uw pensioenregeling is een uitkeringsovereenkomst in de vorm van een voorwaardelijke middelloonregeling. Dit betekent dat u jaarlijks pensioen opbouwt over uw all-in salaris dat u van uw werkgever heeft ontvangen.

Het all-in salaris is uw bruto salaris plus de 13e en 14e maand. Ontvangt u ploegentoeslag of wachtdiensttoeslag? Dan kunt u deze toeslagen optellen bij dit bedrag. Ze vormen samen uw pensioengevend salaris. Uw all-in salaris waarover u pensioen opbouwt is maximaal € 137.800,00 (2024).

Vaste premies

U en uw werkgever betalen iedere maand pensioenpremie. In 2024 is de totale pensioenpremie 30,05% van het pensioengevend salaris tot een maximum bruto salaris van € 137.800,00 (2024). U betaalt zelf 2,45%van de pensioengrondslag en uw werkgever betaalt de rest van de premie. Als uw salaris hoger is dan € 115.254,00 (2024) betaalt u 6,00% premie over het deel van uw salaris boven dat bedrag tot het maximum bruto salaris (gemaximeerd op € 137.800,00 in 2024). De premie die u zelf betaalt, staat op uw loonstrook.

Opbouw staat niet vast

De opbouw is niet gegarandeerd. Het opbouwpercentage hangt af van wat de werknemer én de werkgever zelf volgens afspraak aan pensioen betalen. Het opbouwpercentage hangt ook af van wat de prijs van het pensioen is. Als de prijs hoger is dan de betaalde premie kan dit zorgen voor een verlaging van het opbouwpercentage. Hierdoor bouwt u naast pensioen ook minder partner- en wezenpensioen op.

Vanaf de eerste dag dat u bij Gasunie of GasTerra werkt, bouwt u pensioen op. U stopt met deze opbouw als u met pensioen gaat, uit dienst gaat bij Gasunie of GasTerra of overlijdt.

 

 

reglement.png

Meer informatie

Wilt u meer weten over uw pensioenregeling bij Pensioenfonds Gasunie? Meer informatie vindt u in laag 3.