Onderweg naar een nieuw pensioen

Er komen nieuwe regels voor uw pensioen. Lees hier wat dit voor u betekent.

Er komen nieuwe regels voor uw pensioen. Niet alleen bij ons fonds, maar in heel Nederland. Op deze pagina leest u wat er met uw pensioen bij ons fonds gaat gebeuren. Want er komt voor iedereen een nieuw pensioen. Nieuw? Zeker. Maar er blijft ook veel hetzelfde.

Waarom krijgen we een nieuw pensioen?

Onze samenleving is de afgelopen jaren veranderd. Zo zien de economie en de arbeidsmarkt er anders uit. Ook worden mensen steeds ouder. Daardoor zijn er minder werkenden ten opzichte van gepensioneerden. Mensen werken over het algemeen niet meer hun hele leven bij één werkgever, maar wisselen vaker van baan of starten als zelfstandig ondernemer.
Het is belangrijk dat het pensioenstelsel hierop aansluit. Daarom heeft het kabinet samen met medewerkers- en werkgeversorganisaties een pensioenakkoord gesloten met nieuwe afspraken over pensioenen.

Informatie over ons nieuwe pensioen

Op deze pagina vindt u in de kantlijn een aantal onderwerpen waarbij we uitleggen wat u gaat merken van de gevolgen van het nieuwe pensioen bij ons fonds. Met daarbij een lijst van veelgestelde vragen. Als u een vraag heeft die er niet bij staat, kunt u contact met ons opnemen.

Website pensioenduidelijkheid.nl

Er is ook een landelijke website waarop algemene uitleg te vinden is: pensioenduidelijkheid.nl. Deze website is een initiatief van vakbonden, werkgeversorganisaties, pensioenuitvoerders en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Op deze website vindt u handige informatie over de nieuwe pensioenregels. Inclusief video’s waarin wordt uitgelegd wat er verandert en waarom. 
Hieronder vindt u alvast twee video's van pensioenduidelijkheid.nl. 

Waarom nieuwe regels?

Wat blijft en wat verandert er?