Updates

Lees hier het laatste nieuws over het nieuwe pensioenstelsel. 

Wet toekomst pensioenen gaat in op 1 juli 2023

De Eerste Kamer stemde op dinsdagavond 30 mei in met de Wet toekomst pensioenen. De Tweede Kamer stemde in december 2022 al voor deze wet. Dit betekent dat de nieuwe pensioenwet ingaat op 1 juli 2023. De verandering van het pensioenstelsel in Nederland is daarmee definitief.

Wat betekent dit voor nu?

Nu we zeker weten dat de wet doorgaat is het aan de sociale partners (werknemers- en werkgeversorganisaties) om de nieuwe pensioenregeling te kiezen. Het bestuur van het pensioenfonds zorgt daarna voor de invulling en uitvoering van die regeling. Pensioenfondsen hebben tot 1 januari 2028 de tijd om de pensioenregeling binnen de nieuwe wet in te voeren. Ons fonds streeft ernaar om de nieuwe pensioenregeling op 1 januari 2026 in te laten gaan.

Hoe gaan we verder?

Een nieuwe pensioenregeling is niet zomaar af. Daarom zijn we sinds vorig jaar bezig met de voorbereidingen. We nemen de tijd, omdat we voor alle deelnemers, oud-deelnemers en gepensioneerden een goed pensioen willen verzorgen. Zodra we meer nieuws hebben over hoe de pensioenregeling er binnen de nieuwe wet uit ziet, laten we dat weten.  

Wil je meer lezen over het nieuwe pensioen? Kijk dan eens bij ons fonds op de pagina https://www.pensioenfondsgasunie.nl/nieuw-pensioen.

 


Nieuwsberichten nieuw pensioenstelsel

Update: onderweg naar een nieuw pensioen
8-5-2023

Uitkomsten pensioenonderzoek
5-4-2023