Nieuws

Actuele dekkingsgraad stijgt naar 136,1% in januari

Onze financiële positie is in januari verbeterd. Dat zien we aan onze actuele dekkingsgraad. Die steeg met 1,6%-punt naar 136,1%. De beleidsdekkingsgraad steeg eveneens met 0,6%-punt naar 134,5%.

Hoe staan we ervoor?

Twee dekkingsgraden vertellen ons hoe Pensioenfonds Gasunie er financieel voor staat:

  • De actuele dekkingsgraad stellen we elke maand op de laatste dag vast. Deze steeg in januari 2024 van 134,5% naar 136,1%.
  • De beleidsdekkingsgraad is een gemiddelde van de afgelopen twaalf actuele dekkingsgraden. Onze beleidsdekkingsgraad steeg in januari van 133,9% naar 134,5%.

Wat gebeurde er in januari?

In januari steeg de rente. Hierdoor dalen de verplichtingen van ons fonds. We hoeven daardoor minder geld reserveren om alle pensioenen te kunnen betalen.

Onze beleggingen werden in januari ook meer waard. Hierdoor steeg ons vermogen. De toename van het vermogen, samen met de gestegen rente, zorgde voor een stijging van de actuele dekkingsgraad met 1,6%-punt.

De beleidsdekkingsgraad steeg in januari met 0,6%-punt naar 134,5%. Dit komt omdat dit een gemiddelde is over de afgelopen twaalf maanden. De dekkingsgraad van januari 2024 was hoger dan in januari 2023 (die nu niet meer meetelt).

Meer informatie

Ons fonds is financieel helemaal ‘gezond’ bij een beleidsdekkingsgraad van ongeveer 126%. Dat betekent dat voor elke €100 die we (in de toekomst) aan pensioen moeten uitbetalen er €126,00 aan vermogen in kas moet zijn. Onze beleidsdekkingsgraad is de afgelopen maand gestegen en daarmee nog steeds hoger dan de vereiste dekkingsgraad.

Meer informatie over de dekkingsgraad en de ontwikkeling hiervan vindt u op de pagina financiële positie.