Nieuws

Plan uw eigen pensioen!

U hebt uw eigen pagina op deze website: Mijn Pensioencijfers. U ziet in Mijn Pensioencijfers onder andere hoeveel pensioen u hebt opgebouwd en op welk pensioen u straks ongeveer kunt rekenen. Daar komt nu iets bij: de Pensioenplanner.

 

Met de Pensioenplanner kunt u echt pensioenplannen gaan maken. Ook als u nog lang niet met pensioen gaat. Want als u weet dat u straks waarschijnlijk niet genoeg pensioen hebt, kunt u daar nu al iets aan doen. Bijvoorbeeld extra sparen voor uw pensioen.

Maak zoveel plannen als u wilt

De naam zegt het eigenlijk al: met de Pensioenplanner maakt u uw pensioen op maat, volgens uw plan. U kunt verschillende pensioenplannen (scenario’s) laten doorrekenen. Wilt u op uw 65ste met pensioen? U ziet in de Pensioenplanner gelijk hoeveel pensioen u dan per maand van ons fonds krijgt.

Vindt u dat niet genoeg? De Pensioenplanner laat u zien hoeveel u krijgt als u toch nog een jaartje langer doorwerkt. Want hoe langer u doorwerkt, hoe hoger uw maandelijks pensioen. Of u ruilt (een deel van) uw partnerpensioen in. Ook dan gaat uw eigen pensioen omhoog. Probeer de Pensioenplanner gewoon eens uit. U kunt zoveel plannen maken als u wilt. Het kost niets, en u zit nergens aan vast!

Cijfers zijn actueel

De pensioenregeling van ons fonds biedt nog meer mogelijkheden, zoals de eerste paar jaar een hoger pensioen. Ook kunt u gedeeltelijk met pensioen (deeltijdpensioen). U krijgt de financiële gevolgen van al die keuzes direct op uw beeldscherm. Wilt u uw pensioenplan(nen) bespreken met uw partner of een financieel adviseur? Print dan alles uit. U kunt uw plannen namelijk niet opslaan.

De cijfers die u dan ziet zijn de actuele cijfers, die voor u gelden. Let alleen op als u in 2022 bent gescheiden van uw partner. De gevolgen van die scheiding zijn nog niet verwerkt in de Pensioenplanner. Hierdoor kloppen de berekeningen voor u niet helemaal.

Uw UPO’s (Uniform Pensioen Overzicht) van de afgelopen jaren beschikbaar

De Pensioenplanner is alleen bedoeld voor (oud-)medewerkers die nog niet met pensioen zijn. Wel kan iedereen vanaf half september zijn of haar UPO’s van de afgelopen jaren bekijken. U vindt uw UPO’s in Mijn Pensioencijfers, bij ‘Documenten’.