Nieuws

Dekkingsgraad is gestegen in februari

Onze financiële positie is in februari verbeterd. Dat zien we aan onze actuele dekkingsgraad. Die ging met 3,9%-punt omhoog naar 131,4%. De beleidsdekkingsgraad steeg in februari met 1,2%-punt naar 126,9%.

Hoe staan we ervoor?

Twee dekkingsgraden vertellen ons hoe Pensioenfonds Gasunie er financieel voor staat:

  • De actuele dekkingsgraad stellen we elke maand op de laatste dag vast. Deze steeg in februari 2022 van 127,5% naar 131,4%.

  • De beleidsdekkingsgraad is een gemiddelde van de afgelopen twaalf actuele dekkingsgraden. Deze dekkingsgraad verandert daardoor minder sterk. Onze beleidsdekkingsgraad steeg in februari van 125,7% naar 126,9%.

Wat gebeurde er in februari?

In februari kregen we te maken met slecht (wereld)nieuws. In die maand startte Rusland een militair offensief waarbij Oekraïne is binnengevallen. Dit heeft inmiddels helaas geleid tot een groot drama voor mensen in de getroffen gebieden. De situatie in de wereld heeft ook gevolgen voor onze beleggingen. Deze werden minder waard. Hierdoor nam ons vermogen af. Wel steeg in februari de rente fors. Dat is juist goed voor pensioenfondsen. We hoeven dan minder geld in kas te houden om in de toekomst alle pensioenen te kunnen betalen. Zo kon onze actuele dekkingsgraad toch met 3,9%-punt stijgen in februari.

Meer informatie

Meer informatie over de dekkingsgraad en de ontwikkeling hiervan vindt u op de pagina financiële positie.