Nieuws

Actuele dekkingsgraad stijgt verder naar 138,9% in februari

Onze financiële positie is in februari verbeterd. Dat zien we aan onze actuele dekkingsgraad. Die steeg met 2,8%-punt naar 138,9%. De beleidsdekkingsgraad steeg eveneens met 0,5%-punt naar 135,0%.

Hoe staan we ervoor?

Twee dekkingsgraden vertellen ons hoe Pensioenfonds Gasunie er financieel voor staat:

  • De actuele dekkingsgraad stellen we elke maand op de laatste dag vast. Deze steeg in februari 2024 van 136,1% naar 138,9%.
  • De beleidsdekkingsgraad is een gemiddelde van de afgelopen twaalf actuele dekkingsgraden. Onze beleidsdekkingsgraad steeg in februari van 134,5% naar 135,0%.

Wat gebeurde er in februari?

In februari steeg de rente. Hierdoor dalen de verplichtingen van ons fonds. We hoeven daardoor minder geld reserveren om alle pensioenen te kunnen betalen.

Onze beleggingen werden in februari ook meer waard. Hierdoor steeg ons vermogen licht. De toename van het vermogen, samen met de gestegen rente, zorgde voor een stijging van de actuele dekkingsgraad met 2,8%-punt. De beleidsdekkingsgraad steeg in februari met 0,5%-punt naar 135,0%. Dit komt omdat dit een gemiddelde is over de afgelopen twaalf maanden. De dekkingsgraad van februari 2024 was hoger dan in februari 2023 (die nu niet meer meetelt).

Meer informatie

Ons fonds is financieel helemaal ‘gezond’ bij een beleidsdekkingsgraad van ongeveer 126%. Dat betekent dat voor elke €100 die we (in de toekomst) aan pensioen moeten uitbetalen er €126,00 aan vermogen in kas moet zijn. Onze beleidsdekkingsgraad is de afgelopen maand gestegen en daarmee nog steeds hoger dan de vereiste dekkingsgraad.

Meer informatie over de dekkingsgraad en de ontwikkeling hiervan vindt u op de pagina financiële positie.