Nieuws

‘Bedrag ineens’ weer uitgesteld

Medio 2022 werd de mogelijkheid om een deel van het pensioen in één keer op te nemen (‘Bedrag ineens’) tot 1 juli 2023 uitgesteld. Onze verwachting was dat de overheid ook die datum niet zou halen. Daarom hebben we in eerste instantie even gewacht met het versturen van de pensioneringsbrieven. Nu blijkt dat de ingangsdatum van 1 juli 2023 inderdaad niet wordt gehaald. De verwachte ingangsdatum van Bedrag ineens is verschoven naar 1 januari 2024.

Wat betekent dit voor u?

U kunt natuurlijk gewoon in 2023 met pensioen gaan. We gaan de pensioneringsbrieven weer versturen. Daarin staan uw keuzemogelijkheden op een rij. U krijgt deze brief 6 maanden vóórdat u de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Als u de komende maanden de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en nog geen brief hebt ontvangen, krijgt u de pensioneringsbrief binnenkort alsnog.

Als u uw pensioenuitkering dit jaar laat ingaan, kunt u géén gebruik maken van de mogelijkheid om een deel van uw pensioen als een bedrag ineens op te nemen.

Wat kunt u doen als u toch graag een bedrag ineens wilt opnemen?

Wilt u als u met pensioen gaat graag een deel van uw pensioen in één keer opnemen? Dan kunt u ervoor kiezen uw pensioen pas in 2024 in te laten gaan. Want in 2024 is een bedrag ineens opnemen waarschijnlijk wél een keuzemogelijkheid. Bedenk daarbij wel dat sommige keuzemogelijkheden vervallen als u een bedrag ineens opneemt.

Wilt u weten wat uw keuzemogelijkheden zijn?

Uw keuzemogelijkheden kunt u bekijken en doorrekenen in de Pensioenplanner die u op uw persoonlijke pagina op onze website kunt vinden. U kunt u ook inschrijven voor een workshop over pensioen en de Pensioenplanner. Dan krijgt u uitleg en gaat u met de Pensioenplanner oefenen.

Hebt u een vraag?

Neem dan contact met ons op.