Nieuws

Administratieve achterstand: u hoeft zich geen zorgen te maken over uw pensioen

De overgang van TKP naar de nieuwe pensioenuitvoerder AZL is bijna klaar. Maar nog niet alles loopt helemaal soepel. Dat hebt u waarschijnlijk zelf ook al gemerkt. Heel vervelend! We werken nu hard aan de laatste loodjes. Goed om te weten: de achterstand heeft geen gevolgen voor uw pensioen.

Overzetten administratie duurt te lang

Sinds 1 januari heeft ons fonds een nieuwe pensioenuitvoerder: AZL. Bij zo’n overstap van de ene uitvoerder naar een andere moet ook de hele administratie meeverhuizen. Dat klinkt makkelijker dan het in werkelijkheid is.
We zijn blij dat de overgang bijna helemaal is afgerond. Maar onze administratie is nog niet helemaal op orde. Wij kregen daarover een paar klachten van u. Terecht.

Naast klachten waren er ook zorgen. Gaat mijn waardeoverdracht nog door? Hoe weet ik zeker dat de naam van mijn partner goed is ingevoerd? Klopt mijn pensioenuitkering wel? Heel vervelend. We werken hard om alles zo snel mogelijk op orde te krijgen.

Geen gevolgen voor uw pensioen

U las het al in de inleiding: de administratieve achterstand heeft geen gevolgen voor uw pensioen. Of voor het pensioen voor uw nabestaanden als u onverhoopt overlijdt. Hebt u uw partner dit jaar aangemeld bij ons fonds? Dan is hij of zij bij ons bekend. Ook als u hiervan nog geen bevestiging van ons hebt ontvangen. U hoeft zich daarover geen zorgen te maken.

Inhaalindexatie vanaf 1 januari 2022 later verwerkt

Ook de inhaalindexatie vanaf 1 januari 2022 is nog niet verwerkt in onze administratie. Dat duurt ook langer dan we hadden verwacht. Maar de inhaalindexatie gaat natuurlijk wel gewoon vanaf 1 januari 2022 in. We verwachten dat alles uiterlijk eind maart 2023 is geregeld. Krijgt u al pensioen van ons fonds? Dan kunt u uiterlijk in maart het hele bedrag verwachten dat u nog tegoed hebt.