Nieuws

Uw pensioen gaat per 1 januari 2023 omhoog

Uw (opgebouwde) pensioen bij ons fonds gaat met ingang van 1 januari 2023 met 16,1% omhoog. 

Zo’n verhoging van uw pensioen noemen we een indexatie. U krijgt daarnaast ook een deel van de indexaties die we in het verleden niet konden toekennen (inhaalindexatie). Ook de inhaalindexatie gaat op 1 januari 2023 in.We verhogen de (opgebouwde) pensioenen van alle deelnemers: van werknemers, oud-werknemers en gepensioneerden. Al die pensioenen gaan met 16,1% omhoog. Dat is gelijk aan de prijsstijgingen (inflatie).*

Voor de inhaalindexatie heeft ons fonds 2,4% van de technische reserve gereserveerd. Afhankelijk van de indexaties die u in het verleden hebt gemist, krijgt u een deel van dat bedrag als inhaalindexatie. Hiermee volgen wij het indexatiebeleid van ons fonds.

Onze ambitie

Wij proberen uw (opgebouwde) pensioen elk jaar net zoveel te verhogen als de stijging van de prijzen. Dat mag alleen als onze financiële positie goed genoeg is. Als onze beleidsdekkingsgraad 110% of hoger is, mogen we uw pensioen verhogen, maar minder dan de prijzen. Als onze beleidsdekkingsgraad ongeveer 133% of hoger is, kunnen we uw pensioen net zoveel verhogen als de prijzen. Als er dan nog ruimte over is, kunnen ook in het verleden gemiste indexaties deels alsnog worden toegekend.  

* We vergelijken hierbij de prijzen in augustus, september en oktober 2022 met de prijzen in augustus, september en oktober 2021. In 2022 waren de prijzen tijdens deze 3 maanden 16,1% hoger dan in 2021.