Nieuws

De Pensioenplanner is vanaf september beschikbaar: alvast een vooruitblik

De pensioenplanner komt in september beschikbaar op uw persoonlijke pagina op onze website. In aanloop daar naartoe geven we een voorproefje van hoe de planner er uit ziet en wat u er mee kunt doen.

Hoe werkt uw persoonlijke pagina en wat is daarop te zien?

Uw persoonlijk pagina is al te bekijken. U logt in met uw DigiD en komt direct op uw eigen persoonlijke startpagina. Daar staat overzichtelijk naast elkaar wat uw huidige pensioenopbouw is en uw verwachte pensioeninkomen op pensioendatum. Verder ziet u wat uw huidige inkomen is, wanneer uw AOW uitkering ingaat en hoe hoog deze naar verwachting is. Ook is er direct toegang tot “Mijngegevens” met detailinformatie over de bij het pensioenfonds van u bekende gegevens (partner, e-mailadres enzovoort).

Hoe werkt de pensioenplanner en wat kun je daarmee doen?

Vanaf september kunt u via de knop “Pensioenplanner” in uw persoonlijke pensioenplanner komen. Daarin ziet u een overzicht van de pensioenkeuzes die voor u mogelijk zijn.

Anonieme proefberekeningen

De gevolgen die pensioenkeuzes hebben op uw inkomen worden direct in een plaatje zichtbaar gemaakt. Uw salaris, ouderdomspensioen en AOW worden met aparte kleuren duidelijk naast elkaar getoond. U kunt online de gevolgen van verschillende pensioenkeuzes berekenen of gebruik maken van een online keuzehulp. In beide gevallen kunt u dit geheel vrijblijvend en kosteloos doen, en zo vaak als u wilt.

Mocht u de aangevraagde proefberekeningen willen bewaren dan kunt u deze bijvoorbeeld printen, zodat u er op een later moment nog eens rustig naar kunt kijken of eventueel met uw partner bespreken.

Dit is een voorbeeld van wat u te zien krijgt als u een nieuwe keuze voor uw pensioen vergelijkt met de huidige (standaard) situatie op uw pensioendatum:

U kunt op dat moment links de keuzes zien die u heeft bekeken of uitgerekend. Deze worden gewist als u uitlogt.

 

Heeft u vragen? Neemt u gerust contact op met onze Klantenservice. We staan u graag te woord.